Världsettans känga: ”Tävlingskalendern inte säker för vår hälsa”

Posted on

8–13 november spelas finalen av tennisturneringen Billie Jean King Cup, men publiken på plats får inte se den polska världsettan Iga Swiatek.

21-åringen hjälpte Polen att nå finalen i april tidigare i år men kommer inte att kunna närvara då hon spelar WTA Finals, en turnering där de högst rankade spelarna deltar, i Forth Worth, Texas, mellan 31 oktober och 7 november.

Billie Jean King Cup börjar alltså en dag efter WTA Finals – på andra sidan jordklotet.

”Jag tänkte igenom det och diskuterade med mitt team, men jag kommer inte kunna spela Billie Jean King Cup i Glasgow. Och det gör mig ledsen”, skriver Swiatek på Instagram.

”Jag är väldigt ledsen då jag spelar för Polen när jag har möjligheten och jag gör alltid mitt bästa. Jag är besviken över att tennisens styrande organ inte kom överens om något sådant enkelt som tävlingskalendern, vilket bara ger oss en dag att resa världen över och byta tidszon”.

LÄSA  Janne Andersson åker inte till Qatar-VM: ”En markering”

WTA Finals arrangeras av WTA (damtouren) medan Billie Jean King Cup arrangeras av Internationella tennisförbundet (ITF).

”Den här situationen är inte säker för vår hälsa och kan orsaka skador. Jag ska prata med WTA och ITF för att få till en förändring. Situationen är inte bara svår för oss spelare, utan även för tennisfansen som stöttar vår sport”, avslutar Swiatek.

Originalartikel: Klicka här

Leave a Reply

Your email address will not be published.