Insändare. ”Valet den 11 september blev en hemsk dag för Sverige”

Posted on

Den 11 september 2022 hade vi val i Sverige och någonting hemskt hände på det datumet – igen. Kanske inte i paritet med de tidigare hemska sakerna som terrordåden i USA 2001 och mordet på utrikesminister Anna Lindh 2003, men ändå.

Sverigedemokraterna blev näst största parti. Hur är det möjligt i mitt land, Sverige? Jag fattar inte hur det har kunnat hända här i ett land av tänkande människor, där demokratin alltid har varit viktig. Jag förstår inte hur demokratin har kunnat leda till detta: att ett parti med människofientliga och misogyna åsikter har tagit sig hela vägen in till maktens boningar.

Det är nästan ännu värre att Liberalerna och Kristdemokraterna lierat sig med dem. Två partier, vars namn och ideologier inte över huvud taget torde tillåta sådant. Att Moderaterna med Ulf Kristersson gör det förvånar mig mindre.

LÄSA  Haaland är Norges förste fotbollsmiljardär

Jag jobbar på en skola i ett mångkulturellt område. Vad ska jag säga till eleverna? Hur ska jag kunna se mina elever i ögonen och förklara att det finns vuxna som vill ha ett parti med sådana åsikter?

Hur ska jag kunna förklara det för mina barnbarn, när de blir tillräckligt stora? I vilket slags samhälle kommer de att få växa upp?

Jag är så ledsen och förtvivlad! Hur kunde det hända?

Originalartikel: Klicka här

Leave a Reply

Your email address will not be published.